TRI-XPERIENCE AMELAND 2020

TRI-XPERIENCE Ameland is het alternatief cross-triathlon programma op 18, 19 en 20 september 2020 vanwege de afgelasting van XTERRA NETHERLANDS.

De afgelopen periode hebben we gekeken naar een alternatief programma voor XTERRA Netherlands voor de sporters die in het weekeinde van 18-20 september op Ameland zijn. Met TRI-XPERIENCE denken we een goede vorm te hebben gevonden om elkaar toch te ontmoeten en met elkaar te kunnen sporten op het mooie Waddeneiland. Alles is opgezet als individuele activiteit, clinic of training. En we doen een beroep op de eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot de geldende hygiene- en veiligheidsregels.
De aankleding en facilitering zal minimaal zijn om de schijn of beeld van een evenement te voorkomen. Sporteiland wil graag de samenwerking met de gemeente Ameland niet in gevaar brengen om zo op een verantwoorde manier in de toekomst nog veel evenementen op het eiland te kunnen organiseren. Sporteiland vraagt in deze dan ook om volledige de medewerking van de sporters die gebruik maken van het sportaanbod op 19 en 20 september.

Bekijk de richtlijnen en maatregelen speciaal voor TRI-XPERIENCE die gelden voor samenkomsten zoals deze in Noodverordening zijn opgenomen:
Maatregelen en richtlijnen voor sporters tijdens TRI-XPERIENCE Ameland

We maken zoveel mogelijk gebruik van bekende locaties en routes met een aantal belangrijke wijzigingen:

  • Zwemmen in de haven is buiten het evenement om niet toegestaan, we zwemmen daarom oostelijk van de haven.
  • Helaas krijgen we geen toestemming van de terreinbeheerders om het XTERRA (Sprint) MTB parcours uit te zetten. Dit heeft ermee te maken dat mountainbiken buiten de evenementen om niet is toegestaan op Ameland. We maken daarom bij het fietsen vooral gebruik van het strand.
  • Geen aankleding en beperkte facilitering om schijn en beeld van evenement te voorkomen. Er zijn bijvoorbeeld geen wisselzones ingericht. Je dient zelf een plek voor fiets, kleding etc. op de startlocatie te zoeken. De Sporteiland ‘gids’ houdt toezicht.
  • Bekijk de locaties voor zwemmen, fietsen en lopen: Presentatie locaties en route TXAmeland

Programma

Vrijdag 18 september

18:00: Frisse duik in de Noordzee vanaf het Strand Buren .

Zaterdag 19 september

12:00-13:00
Zwemmen in Waddenzee waar parcours van 500 m is aangegeven.

13:30-15:30
Mountainbiken over strandroute van ca 18 km. Markering met groene XTERRA bordjes vanaf Klein Vaarwater.

16:00-17:00
Hardlopen over de uitdagende XTERRA-route vanaf Klein Vaarwater. Markering met rode XTERRA bordjes. Route is ca 7 km

Zondag 20 september

09:30-11:30: Clinic  voor Jeugd 8-15 jaar (zwemmen, fietsen en lopen) vanaf zwembad Klein Vaarwater

 

 

Aanmelden

Graag aanmelden voor TRI-XPERIENCE AMELAND via info@sporteiland.com met opgave van voornaam, achternaam, mailadres en voor de jeugd graag de leeftijd.