XTERRA NETHERLANDS 2020 afgelast

9 juli 2020Nieuws, Persberichten

​Velp, 9 juli 2020 – Met veel gemengde gevoelens en een periode van grote twijfel heeft de organisatie van XTERRA Netherlands, Sporteiland, besloten dat de editie 2020, gepland op 19/20 september aanstaande, niet door kan gaan.

Ondanks de versoepelingen in Nederland vanaf 1 juli zorgen de huidige coronamaatregelen en de onzekerheid over de komende periode voor onoverkomelijke problemen voor de organisatie van een volwaardig XTERRA-evenement op Ameland.

Na een week van extra beraad en overleg met betrokken partijen hebben we ondanks de positieve intenties van alle partijen dit moeilijke besluit moeten nemen. Er zijn te veel beperkingen en er bestaat nog te veel onduidelijkheid over de te nemen maatregelen waardoor het organiseren van een aansprekend sportfeest op Sporteiland Ameland met alle deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers, zoals wij dat voor ogen hebben, niet mogelijk zal zijn.

Op 11 en 12 september 2021 zal de volgende XTERRA NETHERLANDS worden georganiseerd.

De organisatie is intussen wel bezig met de voorbereidingen van een alternatief crosstriathlon- programma op Ameland in het weekeinde van 18-20 september in de vorm van een TRI-XPERIENCE AMELAND. De bedoeling is dat parcoursen voor het zwemmen, mountainbike en hardlopen in het weekeinde zijn opengesteld voor de sporters die op Ameland zijn. De deelnemers zijn hierbij zelf verantwoordelijk voor de dan geldende hygiëne- en veiligheidsregels. 
Kijk voor informatie op https://xterra-netherlands.nl/tri-xperience-ameland-2020/ 

De deelnemers die al hadden ingeschreven voor XTERRA NL op 19 september krijgen via email in de komende week een bericht over de consequenties van de afgelasting. Zij krijgen de keuze uit de volgende mogelijkheden:

  1. De inschrijving XTERRA NETHERLANDS wordt verplaatst naar 11 september 2021.
  2. Retourneren 100% van het inschrijfgeld voor deelnemers met een annuleringsverzekering.
  3. Retourneren 100% van het inschrijfgeld voor deelnemers #BENELUXCHALLENGE met een annuleringsverzekering.
  4. Retourneren 75% van het inschrijfgeld voor de overige deelnemers.

Ga naar KEUZEFORMULIER.

De keuze dient voor 1 september 2020 bekend gemaakt te worden bij de organisatie via het keuzeformulier. Bij geen reactie wordt de inschrijving automatisch verplaatst naar 2021.
Alle deelnemers XTERRA JUNIOR krijgen het volledige inschrijfbedrag minus € 5,00 administratie- en bankkosten retour.

De eventuele terugbetaling van het inschrijfgeld zal in de eerste week van september plaats vinden.

Heb je vragen naar aanleiding van dit persbericht, neem contact op met:

Casper van de Kamp

Tel. + 31 646351852
contact@xterra-netherlands.nl