RACE INFORMATIE XTERRA JUNIOR

Startseries

De Rabobank XTERRA JUNIOR wordt gehouden op zondag 20 september 2020 en heeft de volgende onderdelen:

CategorieGeborenZwemmenFietsenLopen
XS - Jongens/ Meisjes 082011-201275 m. (3 baantjes)5 km.1,25 km.
XS - Jongens/ Meisjes 102009-201075 m. (3 baantjes)5 km.1,25 km.
S - Jongens/ Meisjes 122007-2008125 m. (5 baantjes)10 km.2.5 km.
S - Jongens/ Meisjes 142005-2006125 m. (5 baantjes)10 km.2.5 km.

Start

De start is op Recreatiepark Klein Vaarwater in Buren. Daar wordt in het zwembad gezwommen. De start is vanaf 10:00 uur. Alle deelnemers dienen een kwartier voor aanvang van hun startserie in het zwembad aanwezig te zijn op de daarvoor aangegeven plaatsen. De deelnamepakketten met startnummer, stuurnummer, badmuts en transponder voor alle deelnemers ligt klaar bij het secretariaat. Op vrijdag en zaterdag bij T2 / XTERRA Village en op zondag bij Klein Vaarwater.

Startnummer

Het startnummer dient aan de voorzijde gedragen te worden.

Alle deelnemers krijgen ook een corresponderend stuurnummer, deze kan met meegeleverde bandjes aan het stuur worden bevestigd.

Bootticket personen- en fiets-vervoer

Het bootticket voor personenvervoer en vervoer van de mountainbike (fiets) wordt op 5 september verstuurd naar het opgegeven adres voor de deelnemers die zich voor 1 september 2020 hebben aangemeld, uitgezonderd de deelnemers met een adres op Ameland.

Indeling en startvolgorde

De volgorde van de startseries van de Rabobank XTERRA JUNIOR met tijden en de baanindeling bij het zwemmen kun je checken in de Deelnemerslijst.

Wedstrijdbriefing

De wedstrijd briefing is om 09.30 uur in de feestzaal van Klein Vaarwater, waar de kleding ook neergelegd kan worden op de genummerde stoelen. Iedereen dient dan aanwezig te zijn.

Kleedgelegenheid

Voorafgaand aan het evenement kunnen de kinderen zich omkleden in de feestzaal naast het zwembad. Als de kinderen uit het zwembad komen moeten ze via aangegeven route naar hun kleding lopen. Daar kunnen ze zich dan verder omkleden en klaarmaken voor het fietsonderdeel. Als echte triathleet kan je gewoon je zwemkleding aanhouden, trek je hierover je fiets/loopkleding dat scheelt een hele boel werk. De kleding kan eventueel ook bij de fiets gelegd worden maar dit mag andere deelnemers niet hinderen.

N.B. Mochten er kinderen zijn die ook na het fietsen van schoenen wisselen, zorg dan dat de hardloopschoenen in wisselzone T2 op jouw genummerde plek staan ! Je dient hier zelf voor te zorgen.

Ouders mogen zich NIET IN de wisselzone begeven. Volg de aanwijzing van de vrijwilligers.

Parcours en routes

Het fiets-en loopparcours is in vergelijking met voorgaande jaren helemaal aangepast ivm de nieuwe finishlocatie (ca 200m van de start)
Op de fiets zullen de kinderen vanaf het zwembad het parcours via verharde en onverharde wegen en paden in het gebied rond het ‘Oostbos’ en via Camping Kiekduun naar wisselzone T2 afleggen. Dit jaar is voor de S (12+ & 14+) ook een stuk strand opgenomen.

Routes

De route is aangegeven met Gele Routebordjes.

Zwemmen

Bij de wedstrijdbriefing wordt de indeling van de startseries bekend gemaakt  en in welke volgorde en in welke baan wordt gestart. Vooraf kan deze indeling worden bekeken op de website. De kinderen liggen met een aantal in een baan. Houd dus ook rekening met elkaar. Probeer zoveel mogelijk achter elkaar aan te zwemmen, dus zowel heen- als terugweg rechts houden (dan zwem je als het ware een soort ‘rondje’ binnen je baan). Zwemmen op de rug is verboden! Je kunt hiermee andere kinderen hinderen. De Junior XS deelnemers dienen om 09.55 in het zwembad te zijn Junior S deelnemers dienen om 10:15 in zwembad aanwezig te zijn en kunnen hier wachten bij het kinderbad tot de andere startseries klaar zijn.

Bekijk de plattegrond Klein Vaarwater (PDF)

Fietsen

Iedereen is verplicht met de wedstrijd een fietshelm te dragen. Deze kan bij de kleding of bij de fiets gelegd worden. De fiets moet voor de start geplaatst worden in de wisselzone (wisselzone T1) op de aangegeven genummerde plaatsen. Onthoud goed waar je je fiets neerzet, en controleer bij vertrek je stuurnummer, zodat je niet de fiets van een ander meeneemt. In de wisselzone T2 bij de finish zijn de plaatsen niet genummerd (volg de aanwijzingen van de begeleiders).
Beschik je zelf niet over een goede of betrouwbare fiets, dan kun je er gratis één lenen  bij Fietsverhuur Metz. Meld je hiervoor aan via info@xterra-netherlands.nl, en geef je lichaamslengte door. Let op dit zijn huurfietsen met 3 versnellingen en geen wedstrijdfietsen. Op de wedstrijddag, of de dag ervoor, kan je dan je fiets bij fietsverhuur Metz (strandweg 37, Buren Ameland) ophalen. Dit is vlakbij Klein Vaarwater (± 400m.). De Fiets dient hier ook weer zelf  ingeleverd te worden. De wisselzone 1 waar de fietsen komen te staan is aan de achterzijde van Klein Vaarwater. Onthoud goed waar je je eigen fiets neerzet.

Lopen

De deelnemers van de Junior XS (8+ & 10+) lopen 1 ronde van 1,25 km. De deelnemers van Junior S (12+ & 14+) lopen 1 ronde van 2,5 km. Het eerste deel van de loopronde is voor XS en S gelijk. In de Vleijen is een splitsing; S rechtsaf en XS linksaf. Dit wordt met een bord aangegeven en hier dienen de kinderen ook zelf om te denken. Later komen beide routes weer bij elkaar.

Finish

Net als alle atleten die meedoen aan het XTERRA NETHERLANDS, zal ook de RABOBANK XTERRA JUNIOR finishen op het terrein (T2 / XTERRA Village) achter Camping Kiekduun.

Bekijk de lokatiekaart XTERRA NETHERLANDS

Voor de ouders

Uiteraard wilt u uw kind zoveel mogelijk helpen en bijstaan in deze prachtige wedstrijd.

In de feestzaal mag u uw kind dan ook helpen met aankleden, maar pas op dat u geen andere kinderen de doorgang belemmert!  Volg de aanwijzingen van de vrijwilligers.

U mag niet in de wisselzône komen.

Na het zwemmen wilt u uiteraard zo snel mogelijk naar wisselzone T2, het finish terrein. Om alles zo veilig en eerlijk mogelijk te laten verlopen willen we u vragen om NIET met uw kind mee te fietsen.

  • Doet u dit toch, dan zal uw kind gediskwalificeerd worden!

 De wisselzone T2 is op 200m van Klein Vaarwater. U zult op tijd zijn om uw kind weer te zien wisselen van fietsen naar lopen.

Zwemkleding kunt u meteen meenemen. Mocht u daar in alle haast even niet meer aan denken, dan blijft de feestzaal van Klein Vaarwater de hele middag nog open.

Bekijk de lokatiekaart XTERRA NETHERLANDS

Tijdregistratie

Voor de registratie van de zwem-, fiets- en looptijden wordt gebruik gemaakt van Racetimer/Chronotrack tijdwaarnemingssysteem. Iedere deelnemer is verplicht de (huur) transponder zichtbaar om de enkel te dragen. Benodigde enkelbandjes worden bij de transponder meegeleverd.

De (huur) transponder voor tijdregistratie wordt uitgereikt bij het afhalen van het deelnamepakket bij het wedstrijdsecretariaat.

De transponder dient men na de finish in te leveren bij de organisatie. Bij verlies of het niet inleveren van de transponder wordt een bedrag van € 50,00 geïncasseerd.

Materiaal

Het is mogelijk om een MTB te gebruiken van Fietsverhuur Metz tijdens de XTERRA NETHERLANDS Junior. Stuur hiervoor een mail naar info@xterra-netherlands.nl onder vermelding van naam, leeftijd en lengte.

De MTB’s dienen zelf opgehaald en teruggebracht te worden bij Fietsverhuur Metz in Buren.

Trainingen

In samenwerking met de scholen op Ameland worden voorbereidende trainingen georganiseerd. Dit is  een prachtige uitbreiding van het sportaanbod op Ameland en een stimulans voor kinderen om hun talenten op duursportgebied te ontdekken en te ontwikkelen. Natuurlijk kan je ook meetrainen als je niet op een school op Ameland zit.

Download alle informatie met tijden, locaties en formulier om je op je geven (PDF)

Lokatiekaart

Klik op een marker voor meer informatie.